อ. ดร.ธัชพงศ์ ชูศรี
ตำแหน่งอาจารย์ ดร.
สถานะภาพทำงาน
ที่อยู่ที่ทำงานภาควิชาเทคโนโลยีอาหาร
คณะวิศวกรรมศาสตร์และเทคโนโลยีอุตสาหกรรม
มหาวิทยาลัยศิลปากร อ.เมือง  จ.นครปฐม
อีเมลtouchpon@su.ac.th
ประวัติการศึกษา
  • ปี 2539 : ปริญญาตรี วิทยาศาสตร์บันฑิต เทคโนโลยีอาหาร มหาวิทยาลัยศิลปากร
  • ปี 2542 : ปริญญาโท เคมีเทคนิค จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
  • ปี 2553 : ปริญญาเอก Chemical Engineering University of Natural Resources and Applied Life Sciences, Vienna
  • ผลงานวิชาการ :
    ปี 2559
  • Malaikritsanachalee, P., Choosri, W and Choosri, T. 2016. Effects of Thermal Pulse Drying on the kinetic Parameters and Qualities of Dried Mango. Food Innovative Asia Conference 2016 “Food Research and Innovation for Sustainable Global Prosperity”. 34-42.
  • Pookthamai, P., Choosri, W. and Choosri, T. 2016. Study on color kinetic of ripe mango in hot air drying. National & International Conference Nakhon Sawan Rajaphat University. 115. 10 August 2016. Nakhon Sawan. Thailand.
  • ปี 2558
  • Malaikritsanachalee, P., Choosri, W., Pookthamai, P., and Choosri, T. 2015. Optimization of Convective Hot Air Drying for Ripe Banana. Proceedings of 17th Food Innovation Asia Conference 2015 : Innovative ASEAN Food Research towards the World. 18-19 June 2015. Bangkok, Thailand. pp. 516 – 521.
  • Malaikritsanachalee, P., Choosri, W., Pookthamai, P. and Choosri, T. 2015. Optimization of Convective Hot Air Drying for Ripe Banana. Food Innovative Asia Conference 2015 “Innovative ASEAN Food Research towards the World”. 516-521.
  • Malaikritsanachalee, P., Choosri, W. and Choosri, T. 2015. Thermal resistance evaluation of microorganism by continuous pasteurization process. The 5th National and International Graduate Study Conference 2015 “Creative Education Intellectual Capital toward ASEAN”. 506-514.
  • ปี 2557
  • การประเมินอุณหภูมิและเวลาของกระบวนการพาสเจอไรซ์นมแบบไหลต่อเนื่องโดยใช้วิตามินบี 1 เป็นตัวบ่งชี้
  • ปี 2555
  • DSC Studies of the Folding of Adsorbed Proteins, NINETEENTH SYMPOSIUM ON THERMOPHYSICAL PROPERTIES, June 24-29, 2012
  • ปี 2553
  • Measurement of the Water Activity of Aqueous Solutions with FTIR Spectroscopy
  • ปี 2552
  • Choosri, T., Koglbauer, G., and Wendland M. A New Method for the Measurement of the Water Activity or Relative Humidity by Fourier Transform Infrared Spectroscopy. J. Chem. Eng. Data, 2009, 54 (4), pp 1179–1182 ACS
  • ปี 2551
  • Choosri, T. and Wendland, M. 2008. Measurements of the Water Activity with FTIR Spectroscopy. Poster Presentation in ICPWS XV 2008. 8–11 September 2008. Berlin. Germany. Abstract
  • ปี 2550
  • T. Choosri, W. Billes, J. Fischer, L. Geyerhofer, A.Jungbauer und M. Wendland. 2007. Thermodynamics of Protein Folding and Adsorption: Experiments and Molecular Simulation. Poster Presentation in 2nd International Symposium on Biothermodynamics, 21- 22 February 2007. Frankfurt. Germany.
  • ปี 2547
  • ปาจรีย์ แก่นแก้ว สุนันทา ตรีรัตน์พันธุ์ และธัชพงศ์ ชูศรี. 2548. สูตรที่เหมาะสมต่อความคงตัวของอิมัลชันชนิดน้ำในน้ำมัน. รายงานการประชุมวิชาการอุตสาหกรรมเกษตร ครั้งที่ 6 วันที่ 28-29 พฤษภาคม 2547 ณ ศูนย์แสดงสินค้าและการประชุมอิมแพ็ค เมืองทองธานี กรุงเทพฯ
  • ปี 2543
  • Soontarapa K.,Touchpong C.," Transient Mass Transfer Modeling for Pervaporation of a Water Component", SCIRESCU 25(1), 187-195, 2000.
  • ปี 2542
  • Touchpong C.," Transient Mass Transfer Modeling for Water Pervaporation : part I moving boundary", Proceedings of Regional Symposium on Chemical Engineering and the 9th National Chemical Engineering Conference, Songkla, Thailand, (1999)

  • Contact us :
    ภาควิชาเทคโนโลยีอาหาร
    คณะวิศวกรรมศาสตร์และเทคโนโลยีอุตสาหกรรม มหาวิทยาลัยศิลปากร
    วิทยาเขตพระราชวังสนามจันทร์ อ.เมือง จ.นครปฐม 73000

    Tel 0-3421-9361(direct), 0-3421-9364-6 ext. 25310 fax 0-3427-2194
    E-mail: foodtech@su.ac.th
    คณะวิศวกรรมศาสตร์และเทคโนโลยีอุตสาหกรรม มหาวิทยาลัยศิลปากร
    ภาควิชาเทคโนโลยีอาหาร